VEELGESTELDE VRAGEN

Je hebt vragen over het ophalen van geld of vragen over Oxfam? Hier kan je de meest gestelde vragen vinden. Als je geen antwoord vindt op je vraag kan je ons alsnog contacteren via de knop hieronder.

AANMAAK VAN JE STEUNPAGINA

Hoe kan ik mijn steunpagina maken?

Dit is zeer eenvoudig: klik op de knop "maak mijn steunpagina" in het navigatiemenu en volg de verschillende stappen. Je zal een bevestigingsmail ontvangen zodra je pagina klaar is. Wij hebben onze best gedaan om de aanmaak van een steunpagina zo makkelijk en snel mogelijk te maken, maar twijfel niet om ons te contacteren als je technische of andere problemen ondervindt!

Hoe lang kan ik mijn steunpagina actief houden?

Er staat geen tijdslimiet op steunpagina's, zij kunnen één dag, 3 maanden, één jaar of langer actief blijven. Standaard is een pagina 90 dagen actief, maar je kan zelf bepalen hoe lang je nodig hebt. En zelfs als de actie de status "beëindigd" heeft is het nog altijd mogelijk om donaties te ontvangen.

Is er een minimum- of een maximumbedrag aan donaties nodig om een pagina te kunnen maken?

Hier heb jij ook de vrijheid om te kiezen: je kan jezelf een doel geven of niet, en je hebt geen verplichting om een minimum of maximumbedrag te halen. Alles wat je ophaalt, of dat nu veel of weinig is, helpt Oxfam!

Wat gebeurt er als ik het doelbedrag van mijn inzameling niet haal?

Zelfs als je je doel niet haalt worden de donaties doorgestort aan Oxfam. De donaties worden namelijk doorlopend doorgestort, er is dus ook geen terugbetaling mogelijk. Je kan zelf kiezen of je een bedrag als doel op je steunpagina zet, of niet.

DE DONATIES

Kan ik een fiscaal attest krijgen voor mijn donaties op een steunpagina?

Voor donaties van meer dan 40 euro aan Oxfam, zal er een fiscaal attest verstuurd worden in maart van het jaar volgend op het jaar waarin de donatie is uitgevoerd. Met dit fiscaal attest kan je 45% van je donaties aan Oxfam terugkrijgen als belastingvermindering. Fiscale attesten worden gestuurd naar personen die een directe donatie hebben gedaan op de steunpagina. Er kan geen attest gegeven worden voor donaties die het resultaat zijn van een collectieve actie of donaties die gebeurd zijn via een intermediaire bankrekening.

Hoe lang duurt het voor een donatie verschijnt op de teller van een steunpagina?

Zodra de betaling bevestigd is, komt een online donatie onmiddellijk op de teller van de steunpagina. Als de donatie niet na een paar minuten verschijnt, kan je de pagina best even refreshen. Als het probleem dan nog aanhoudt kan je ons contacteren via mail op OBE.action.fundraising@oxfam.org.

Is de betaling veilig?

Ja, de betaling (donatie) wordt uitgevoerd op een beveiligde website, je kan dus je gewenste betalingswijze kiezen en je donatie met een gerust hart uitvoeren. Als je twijfels hebt of met technische problemen worstelt, aarzel dan niet om ons via mail te contacteren op OBE.action.fundraising@oxfam.org.

BEHEER VAN PERSOONSGEGEVENS

Hoe worden je persoonsgegevens verzameld en verkregen, en van wie verwerken wij de persoonsgegevens?

Oxfam neemt de bescherming van je persoonsgegevens ernstig. Raadpleeg onze pagina over dit onderwerp om meer te weten te komen over ons privacybeleid, hoe we persoonsgegevens verzamelen, welke gegevens we verwerken en over wat je rechten zijn in verband met je gegevens.
Privacybeleid