Jeune femme souriante

6 GOUDEN TIPS VOOR EEN GESLAAGDE STEUNACTIE

Wil je graag een steunactie op poten zetten maar je weet niet goed hoe eraan te beginnen? Wij zijn er om je te helpen! Ontdek onze 6 gouden tips om van je steunactie een succes te maken. Via onderstaande knop kan je onze volledige communicatiekit downloaden. Als je vragen hebt, kan je ons ook contacteren via de contactpagina. We beantwoorden met plezier al je vragen. Veel succes!

1. De eerste gift doe je zelf

Niemand houdt ervan om de eerste stap te zetten. Geef het goede voorbeeld en lever zelf de eerste bijdrage van je inzamelactie (en het is nog beter als dat een vrijgevige bijdrage is). Dit zal andere mensen een klein duwtje geven om ook mee te doen.

2. Leg uit wat je motiveert

Als je de mensen in je entourage contacteert, leg dan uit waarom je deze keuze hebt gemaakt, en waarom je deze steunactie een warm hart toedraagt. Mensen zijn hier erg in geïnteresseerd en het werkt vaak erg motiverend als ze dit te weten komen.

3. Begin met je meest nabije dierbaren

Om je steunactie uit de startblokken te krijgen begin je best met je meest nabije entourage, die het meest waarschijnlijk de eerste schenkingen zullen doen. Je kan hiervoor zeker ook privéberichten sturen via het medium waarmee je meestal met hen communiceert (bv. SMS, WhatsApp, mail).

4. Zet je actie verder op je sociale netwerken

Eenmaal je de eerste schenkingen hebt ontvangen, kan je verdergaan op je sociale netwerken. Tag in je berichten de mensen die al iets gegeven hebben en bedank hen voor hun bijdrage. Dit is een zeer efficiënte strategie om je boodschap te verspreiden en je contacten te informeren, want het toont dat andere mensen al meegedaan hebben.

5. Activeer ook je mail-contacten

Aarzel niet om vervolgens een aantal mails te sturen. Mails gaan vaak onopgemerkt voorbij, mensen lezen ze snel en vergeten daarna om actie te ondernemen. Communiceer duidelijk over de vooruitgang van je steunactie (50% van het beoogde bedrag gehaald, 75%, etc.) en vraag aan je contacten om je te helpen om de volgende mijlpaal te halen.

6. Bedank je supporters en houd hen op de hoogte van je vooruitgang

Terwijl de donaties groeien bedank je je supporters op je sociale netwerken en blijf je hen informatie geven over hoe dicht je al bij je doel zit. Gebruik onze gespecialiseerde tools om uit te leggen naar waar het geld gaat en wat de impact van je actie is.

Klaar voor actie? Lanceer dan je steunpagina!

Kies de actie of het event waarvoor je je wil engageren, en ook een titel en een foto, en je kan binnen twee minuten klaar zijn om donaties te ontvangen.